Haber

EWA programının 2023 isimleri belli oldu

İSTANBUL (İGFA)– Küresel iklim krizine Türkiye’den çözüm getiren kadın girişimcilerin gelişimine katkı sağlayan AB destekli kuluçka programı EWA Gıda ve Tarımda Değişim Yaratan Kadın Girişimci Programı’nda yer alacak 10 girişim belirlendi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen programa 4 yılda 700’ün üzerinde başvuru yapıldı. EİT Gıda’nın sunduğu kriterler ışığında fiyatlandırılan başvurular öncesinde 20 kişilik aday listesi oluşturuldu, ardından EWA grubu tarafından online mülakatlarla 10 işletme belirlendi.

İŞTE İŞLETME:

  1. Nazife Işıltı Yazgan –NFS Global, yerli bitki kaynaklarından fermente yoğurt ve fermente probiyotik içecekler üretmektedir.
  2. Canan Tiryaki– Aquafaba, nohutun hammadde veya bitmiş ürün olarak kullanılmasına dayalı yenilikçi ürünler geliştirmektedir.
  3. Fatma Hafsa Tuğrul-Semanur Erdoğan-İrem Şen/ Enature, atık sütten %100 doğal geri dönüştürülebilir sütlü kumaş üretiyor.
  4. Eylül– Palgae, karbon yakalama teknolojisi ile alg bazlı biyoplastik hammaddeler üretiyor ve endüstriyel atıkları döngüsel ekonomiye kazandırıyor.
  5. Sultan Gül – Tuğçe Parıltı Erçetin – Züleyha Demirci – Büşra Yılmaz/ Microhobist, bitkiye faydalı mikroorganizmaların ürettikleri eserlerden geliştirilmiş bitki büyüme düzenleyicisi veya bitkiye faydalı mikroorganizmalardan üretilen postbiyotik bitki büyüme düzenleyicisidir.
  6. Merve Bozdemir Akçıl/ Cyberlabor, tarımda yerel iş gücünün istihdamını teşvik ederek uzmanlaşmayı sağlayacak bir dijital ağ platformu hizmeti sunuyor.
  7. Pelin Kaya/ Cyberlabor, yerel işgücünün tarım departmanında istihdamını teşvik ederek uzmanlaşmayı sağlayacak bir dijital ağ platformu hizmeti sunmaktadır.
  8. Duygu Yılmaz Köksal/ Saledo, sağlıklı, lezzetli ve doğadan ilham alan ileri dönüşüm ideolojisiyle başta yeşil muz olmak üzere yenilikçi yiyecekler üretiyor.
  9. Sine Özmen Toğay, Yasemin Şahan, Aycan Yiğit Çınar, Asuman Cansev/ 4W-NutrASYA sıfır atık ilkesiyle doğal, güvenilir, sağlıklı ve standart ürünler geliştirerek enginar atıklarından besin takviyesi üretmektedir.
  10. Ebrar Yıldırım/ Gojenie, glikoz şurubu, rafine şeker ve tatlandırıcı kullanılmadan faydalı içerikler içeren lolipop ve jelibon gibi şekerleme alternatifleri üretir.

habergercus.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu